Motor rijden

Motor rijden bij Lest BestAls je echt van motorrijden wilt genieten moet het je goed aangeleerd worden! Elke motorrijder zal het daar mee eens zijn. Goed aanleren betekent ook veiliger motorrijden! Dit leer je niet bij een autorijschool die ter opvulling van zijn agenda wat motorrijles erbij geeft. Dit leer je evenmin van iemand die geen ervaring als motorinstructeur heeft.

Dit leer je alleen bij een speciaal hiervoor opgeleide motor-instructeur die bovendien veel ervaring heeft in de beheersing van de motor doordat ik in het verleden ruim 20 jaar aan motorcross gedaan heb met succesvolle resultaten. Ik sta te popelen om het jou te leren zodat jij net als ik enorm van motorrijden gaat houden. Kies daarom voor auto en motorrijschool Lest Best.

Wij leveren een kwaliteit-rijopleiding voor de A2 categorie (v.a.20 jr.) en de  zware categorie(va 24 jr of na 2 jaar A2).

Wij leiden je niet alleen op om je motorrijbewijs te  halen, maar zorgen er tevens voor dat je  optimaal en veilig rijplezier op de motor hebt. Op de motor ben je een stuk kwetsbaarder dan bijvoorbeeld in een auto. Een goede rijopleiding is dus van groot belang!

De Try-Out wordt veel gebruikt om als kadobon te geven. Voor het boeken van een Try-Out of het verkrijgen van een kadobon kunt u contact opnemen met onze rijschool via onze contactpagina op deze site. De prijs voor deze Try- Out is 65 euro, er kan op een leuke en vooral veilige manier kennis gemaakt worden met het motor-rijden doordat de motor waarop je rijdt voorzien is van dubbele bediening(koppeling en rem)superleuk om iemand kado te geven!

Indien u twijfelt of het motorrijden daadwerkelijk iets voor u is kunt u een vrijblijvende try out les nemen. Deze Try Out duurt 90 minuten en is geheel vrijblijvend en hierin ervaart u wat motorrijden inhoud

Wat moet je allemaal doen om je motorrijbewijs te halen? 

Als je wil gaan beginnen met nemen van motorrijles moet je in het bezit zijn van een rijbewijs B, of een theorie certificaat voor de motor categorie A. Ben je al in het bezit van een rijbewijs B dan moet je echter nog wel een geldig theorie certificaat categorie A gaan halen voordat je examen kunt doen, Maar je mag in ieder geval wel beginnen met rijles.Onze rijlessen zijn gericht op jouw tempo en jouw specifieke wensen. Zo kunnen we een maatwerk lesprogramma samenstellen naar jouw eigen smaak. Als je dan eenmaal kunt gaan rijden kun je kiezen uit losse lessen, of één van de pakketten.

Voor het motorexamen voertuigbeheersing heeft u een geldig rijbewijs B, een militair theoriecertificaat of een geldig theoriecertificaat A nodig. Voor het examen verkeersdeelneming heeft u een geldig theoriecertificaat A nodig. Het motorexamen Voertuigbeheersing bestaat uit twaalf oefeningen, die zijn verdeeld in vier clusters. Op je examen doe je er zeven. Vier oefeningen zijn verplicht, de rest kiest je examinator uit. Het gaat er bij alle oefeningen om dat je de examinator op overtuigende wijze demonstreert dat je de motor beheerst. Bij lage, én hoge snelheid. En dat je goed kunt remmen.Om voor dit examen te slagen,moeten er volgens een bepaalde clusterverdeling, vijf verschillende oefeningen voldoende zijn.

Bij alle oefeningen tijdens het examen voertuigbeheersing staan steeds drie dingen centraal:

1. Bediening
2. Snelheid
3. Balans

Het praktijkexamen Verkeersdeelneming voor de motor duurt in totaal 55 minuten. Eerst heb je een inleidend gesprek met de examinator in het examencentrum van het CBR . Dan volgen op het parkeerterrein de ogentest en een aantal voorbereidings- en controlehandelingen bij de examenmotor.

Ook zul je een aantal technische vragen moeten beantwoorden die je tijdens de rijlessen hebt geleerd.

De afkorting voor de onderwerpen waarover vragen kunnen worden gesteld is:
BRAVOK en staat voor:
Banden
Remmen
Accu
Verlichting
Olie en andere vloeistoffen
Ketting

De rit

Daarna gaat de examenrit van start. De examinator en je rij-instructeur volgen je in een auto. De examinator let onder meer op je kijkgedrag, de plaats op de weg en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers.

Na afloop

Direct na afloop van het examen verkeersdeelneming vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag.