Snelcursus

Sinds wij in 1999 begonnen zijn met onze rijschool, verzorgen wij snelcursussen. We kunnen dus gerust spreken over ruime ervaring met dit soort opleidingen. Een snelcursus is hetzelfde als een spoedcursus,spoedopleiding,verkorte rijopleiding. Of hoe je het ook wilt noemen. Er wordt altijd begonnen met een intake, ofwel een testles van 1 ½ uur. Tijdens die intake gaan we het aantal dagen bepalen die volgens ons nodig zijn om het examen te kunnen halen. Men kan dat natuurlijk nooit 100 % zeker weten maar tijdens de snelcursus kunnen we altijd nog wat bijsturen met meer of minder dagen.

In principe hebben we de keuze uit 10 – 12 of 14 dagen. De prijzen daarvoor zijn respectievelijk €2095,- €2295,- en €2495,-. Die prijzen zijn inclusief het praktijkexamen. Nu is echter het praktijkexamen al een aantal keren verzwaard door het CBR. Met name de bijzondere manoeuvres moeten op geheel zelfstandige wijze uitgevoerd worden. Daarbij komt nog dat je tijdens de uitvoering daarvan zelf de beslissing moet nemen wat je gaat doen en waar je het gaat uitvoeren. Je moet dus je besluitvaardigheid de veiligheid en de doorstroming GOED in de gaten houden.

Het zou dus erg fijn zijn als je dat tijdens het examen allemaal niet meer hoeft te doen. Daarvoor is er de tussentijdse toets want als je tijdens de toets je bijzondere manoeuvres(of tenminste 1 er van) goed uit voert kun je daar vrijstelling voor krijgen. Je hoeft ze dan niet meer te doen tijdens je examen dus daar kun je alvast niet meer op zakken! Vandaar dat we nu  altijd snelcursussen verzorgen inclusief toets.

Elke dag rij je een “blok”van 3 uren, je hebt dus in die 10 – 12 of 14 dagen respectievelijk 30, 36 of 42 lesuren.Tijdens het blok van 3 uur gaan we na 1 ½ uur even pauzeren en op onze kosten wat drinken.Het is moeilijk om 3 uur geconcentreerd te blijven je moet even de benen kunnen strekken of een keer naar de wc kunnen,toch? De prijs per lesuur is 40 euro wat dus voordeliger is als de “losse” lessen van 50 euro per uur. Een snelcursus moet ineens of in 2 keer betaald worden,daarvoor heb je ook de lagere prijs t.o.v. de losse lessen.

Je mag ook een snelcursus nemen maar dan toch de lessen verspreid nemen,dan ben je een stuk voordeliger uit dan dat je per les betaald. Als je een snelcursus wilt doen moet je minstens 2 ½ maand van tevoren jezelf aanmelden bij ons,we moeten namelijk tijdig je toets en examen kunnen reserveren en daar kan een behoorlijke wachttijd voor zijn. Is je toets en examen eenmaal gereserveerd dan kunnen we je aantal dagen gaan inplannen zodat je 10, 12 of 14 dagen voor je toets en/of examen met je snelcursus begint. Voordat je een toets of een praktijkexamen kunt doen moet je geslaagd zijn voor je theorie. Daarover lees je meer op deze site onder “de examens”. Eventuele vragen over onze snelcursussen kun je stellen via ons contactformulier