Snelcursus

Sinds wij in 1999 begonnen zijn met onze rijschool, verzorgen wij snelcursussen. We kunnen dus gerust spreken over ruime ervaring met dit soort opleidingen. Een snelcursus is hetzelfde als een spoedcursus, spoedopleiding of verkorte rijopleiding. Er wordt altijd begonnen met een intake, oftewel een testles van 1 ½ uur. Tijdens die intake gaan we het aantal dagen bepalen die volgens ons nodig zijn om het examen te kunnen behalen. Men kan dat natuurlijk nooit 100% zeker weten, maar tijdens de snelcursus kunnen we altijd nog wat bijsturen met meer of minder dagen.

In principe hebben we de keuze uit 10, 12 of 14 dagen. De prijzen daarvoor zijn respectievelijk €2380,-, €2740,- en €3100,-. Die prijzen zijn inclusief het praktijkexamen. Nu is echter het praktijkexamen al een aantal keren verzwaard door het CBR. Met name de bijzondere manoeuvres moeten op geheel zelfstandige wijze uitgevoerd worden. Daarbij komt nog, dat u tijdens de uitvoering daarvan, zelf de beslissing moet nemen wat u gaat doen en waar u het gaat uitvoeren. U moet dus uw besluitvaardigheid, de veiligheid en de doorstroming GOED in de gaten houden.

Het zou dus erg fijn zijn, wanneer u dat tijdens het examen allemaal niet meer hoeft te doen. Daarvoor is er de tussentijdse toets, want als u tijdens de toets uw bijzondere manoeuvres (of tenminste één ervan) goed uit voert, kunt u daar vrijstelling voor krijgen. U hoeft ze dan niet meer te doen tijdens uw examen, dus daar kunt u al niet meer op zakken! Vandaar dat we nu altijd snelcursussen verzorgen, inclusief toets.

Elke dag rijdt u een “blok” van 3 uren, u heeft dus in die 10, 12 of 14 dagen respectievelijk 30, 36 of 42 lesuren. Tijdens het blok van 3 uur gaan we na 1 ½ uur even pauzeren en op onze kosten wat drinken. Het is moeilijk om drie uur lang geconcentreerd te blijven, want u moet ook even de benen kunnen strekken of een keer naar de wc kunnen, toch? Een snelcursus moet in één of in twee keer betaald worden, daarvoor heeft u ook de lagere prijs ten opzichte van de losse lessen.

U mag ook een snelcursus nemen, maar dan toch de lessen verspreid nemen. Dan bent u een stuk voordeliger uit, in plaats van dat u per les betaald. Wanneer u een snelcursus wilt doen, moet u minstens 2 ½ maand van tevoren zichzelf aanmelden bij ons. We moeten namelijk tijdig uw toets en examen kunnen reserveren en daar kan een behoorlijke wachttijd voor zijn. Is uw toets en examen eenmaal gereserveerd, dan kunnen we uw dagen gaan inplannen, zodat u 10, 12 of 14 dagen voor uw toets en/of examen met uw snelcursus begint. Voordat u een toets of een praktijkexamen kunt doen, moet u geslaagd zijn voor uw theorie. Eventuele vragen over onze snelcursussen kunt u stellen door simpelweg contact op te nemen via onze mail of ons telefoonnummer, die u kunt vinden op onze contactpagina